VAHVA TUNNISTAUTUMINEN SÄHKÖISESSÄ MAKSUTAPAHTUMASSA ASTUU VOIMAAN 14.9.2019

Euroopassa otetaan käytäntöön viimeisimmät lisäykset EU:n maksupalveludirektiiviin. Tämä tuo korttimaksamiseen vahvan tunnistautumisen vaatimuksen. Tämä tarkoittaa, että 14. syyskuuta lähtien kortin myöntäjäpankit voivat vaatia maksutransaktioissa asiakkaalta lisätunnistautumista, että maksu voidaan hyväksyä.

Uusi maksudirektiivi Juhlapesun palvelussa

Juhlapesun palvelussa tämä tarkoittaa sitä, että pitää varautua ylimääräiseen vaiheeseen maksua tehdessä, korttia lisätessä tai jopa kuukausiveloituksissa. Korttia lisätessä ja kertamaksuja tehdessä kortin myöntäjäpankin näin vaatiessa, sovelluksessa näytetään ponnahdusikkuna pankin käyttöliittymään vahvistuksen tekemiseksi (esimerkiksi vahvistuskoodin syöttäminen tekstiviestistä tai pankin omasta sovelluksesta). Jopa kuukausimaksun osalta olemme varautuneet tilanteeseen, että automaattinen kuukausiveloitus vaatii vahvistuksen; jolloin käyttäjälle lähtee push-notifikaatio ja sähköposti, että maksu vaatii vahvistuksen. Tällöin käyttäjä ohjataan sovelluksessa toimenpidettä vaativaan maksuun, missä maksu voidaan vahvistaa.

Vaikka olemme tehneet muutosten vaatimaa kehitystä niin taustajärjestelmiin kuin puhelinsovelluksiin, siirtymävaiheessa saattaa silti ilmetä ongelmatilanteita joidenkin pankkien maksujen kanssa meistä riippumattomista syistä. Pyrimme tekemään kaikkemme, että palvelun käyttö on asiakkaillemme edelleen yhtä helppokäyttöinen ja jouheva kuin ennenkin. Omalta osaltasi voit huolehtia siitä, että käytössäsi on aina viimeisin versio sovelluksesta, se takaa että käytössäsi on kaikki sovelluksen ominaisuudet.

Pahoittelemme muutoksesta aiheutuvaa mahdollista haittaa.

Ystävällisin terveisin
Juhlapesun asiakaspalvelu

Lisätietoa löydät finanssivalvonnan sivuilta:
https://www.finanssivalvonta.fi/saantely/saantelykokonaisuudet/psd2/