Juhlapesun vuosikatsaus 2017

Vuosi 2017 oli Juhlapesulle kasvun ja laajentumisen aikaa. Vuoden 2017 alusta Juhlapesu-applikaatiolla voi pestä auton myös yhdessätoista HOK-Elannon ABC-autopesulassa pääkaupunkiseudulla. Myös Juhlapesun oma verkosto kasvoi kolmella uudella pesulalla, kun Poriin ja Tampereelle avattiin omat pesulat ja Joensuussa API Autopesula liittyi Juhlapesu-verkostoon. Loppuvuonna saatiin myös päätökseen neuvottelut Turussa ja vuoden 2018 alusta alkaen myös Teboil Satakunnantie tarjoaa Juhlapesun pesupalvelua.

 

Kattava pesulaverkosto

Juhlapesun pesulaverkosto käsittää nykyisellään 28 pesulaa, joissa sopimusasiakas voi pestä autonsa aina tarvittaessa, vuorokauden ympäri. Valittavana on erilaisia pesuohjelmia kulloisenkin tarpeen mukaan. Lisäksi vuonna 2017 avattiin Konalan pesulan yhteyteen Autonhoitopalvelut, joka tarjoaa käsinpesua, sisäpuhdistuksia sekä maalipinnan korjauksia. Tämä lisäpalvelu on otettu tyytyväisenä vastaan ja tarkoitus on avata myös muita vastaavia palvelupisteitä.

Verkosto käsittää nykyisellään melkein kaikki Suomen tärkeimmät kaupungit. Uusia neuvotteluja käydään, jotta Juhlapesu saataisiin yhä useamman kuluttajan ja yrityksen ulottuville, esim. Oulussa, Jyväskylässä, Lahdessa ja Hämeenlinnassa.

 

HOK Elanto ABC-yhteistyö on menestys molemmille osapuolille

Vuoden 2017 alusta voimaanastunut yhteistyösopimus HOK-Elannon ABC-pesuloiden kanssa on ollut menestys sekä HOK-Elannolle että Juhlapesulle. Juhlapesun applikaatiosta ja ABC:n kassalta ostettujen pesujen määrä on kasvanut edellisvuoteen verrattuna yli 17 prosenttia. Kasvua voidaan selittää pesutapahtuman helppoudella ja vuorokauden ympäri toimivalla palvelulla. Uudenlainen palvelu on myös houkutellut uusia asiakkaita palvelun pariin.

 

Markkinatilanne

Suomessa autoja pestään suhteellisen vähän verrattuna muihin Euroopan maihin, esimerkiksi saksalainen pesee koneellisesti autonsa keskimäärin 20 kertaa vuodessa, kun vastaava luku Suomessa on kolme. Myös pesuloiden käyttöasteen nostaminen hiljaisina aikoina esimerkiksi yöaikaan on todettu mahdolliseksi liiketoiminnan kasvualueeksi.

 

Alalle on tullut myös muita toimijoita, jotka tarjoavat kuukausipohjaista hinnoittelua autopesuun. Tämä on mielestämme tervetullutta, sillä tähän asti Juhlapesu on tuonut ainoana kuukausimaksumallin palveluntarjoajana autoilijoille uuden tavan pitää autonsa aina puhtaana. Muista toimijoista poiketen Juhlapesu on ainoa, joka tarjoaa kokonaisvaltaisen autopesulan digitalisoinnin.

 

Juhlapesu näkee tämän kaltaisen digitaalisen palvelun olevan tärkeä osa kokonaisvaltaista palvelua autoilijoille, jotka haluavat liikkumiseensa helppoutta ja mukavuutta. Juhlapesu uskoo digitaalisten palvelujen kysynnän olevan autoilijoiden keskuudessa entistä suurempaa ja haluaa olla kehittämässä entistä parempia palveluja autoilijoiden käyttöön.

 

Yhteistyö yritysten kanssa

Juhlapesu-palvelu on suunnattu vahvasti myös yritysasiakkaille sekä autoiluun liittyviä palveluita tarjoaville tahoille, kuten leasingyhtiöt. Syksyllä allekirjoitettiin sopimukset ALD Automotiven sekä NF Fleetin kanssa. ALD ja NF Fleet tarjoavat omille asiakkailleen palvelun osana leasingsopimusta ja palvelun toteuttaa Juhlapesu.

Yrityksille Juhlapesun palvelumalli tuo kustannustehokkaan vaihtoehdon, joka säästää myös yrityksen taloushallinnon työtä. Kaikki yrityksen autopesut laskutetaan yhdellä laskulla ja kuukausiveloitus auttaa ennustamaan kuluerän tarkasti etukäteen.

 

Kansainvälinen toiminta

Juhlapesun emoyhtiö Superoperator toimii tällä hetkellä kolmessa maanosassa: Euroopassa, USA:ssa ja Australiassa. Ja Superoperatorin patentoituun tekniikkaan perustuvat järjestelmät toimivat Yhdysvalloissa, Australiassa, Uudessa Seelannissa, Ruotsissa, Norjassa ja Tsekeissä. Superoperator laajentaa toimintaansa vahvasti Euroopassa, jossa yritys näkee hyvät kehitysnäkymät, sillä vastaavaa teknologiapakettia ei muilla toimijoilla ole.

 

Lisätietoja:

Toimitusjohtaja Olli-Pekka Mollberg, Juhlapesu, +358 50 4444 450, op.mollberg@juhlapesu.fi

CEO Erkki Aminoff, Superoperator, +358 400 500 564, erkki.aminoff@superoperator.com

www.juhlapesu.fi

www.superoperator.com