Petri Eriksson avasi oman Juhlapesun Lohjan Tynninharjulle reilu puolitoista vuotta sitten: ”Vähän sosiaalinen luonne pitää olla. Tämä ei ole tekniikkalaji”

Lohjan Juhlapesu sijaitsee hyvällä paikalla Citymarketin, sairaalan ja isojen asuntoalueiden kupeessa. ”Asiakkaita käy Lohjaa kauempaakin ja käyttö on tasaista. Yöllä on muutama hiljaisempi tunti. Viideltä aamulla tulevat jo päivän ensimmäiset pesijät. Iltakahdeksalta on aina piikki, kun yösopimusasiakkaat tulevat pesuun.” Asiakaskunta on todella laidasta laitaan – kaikkia ikäluokkia, yritysautoja ja yksityisiä.

Ennen Juhlapesu-yrittäjäksi ryhtymistä Eriksson teki pitkän uran ravintola-alalla, muun muassa Restelillä ja Shellillä. Shellin kautta autopesuala tuli tutuksi. Lähialueen autopesupalvelut olivat heikkenemään päin ja Shellkin joutu lopettamaan huoltamonsa ympäristöluvan päättyessä. Pesulapalvelulle näytti olevan tarvetta. Juhlapesu-ajatusta ehdittiin pyörittelemään ProWashin kanssa jo jonkin aikaa, kunnes sopivan tontin löytyminen mahdollisti ryhtymisen tuumasta toimeen.

”Tontti oli vielä umpimetsää. Se on kaupungin vuokratontti, joka oli kaavoitettu polttoaineen jakelulle.” Eriksson rakensi itse tontille pesularakennuksen ja hankki alivuokralaisekseen polttoaineen jakelijan. Tankkaajat ovat myös potentiaalisia pesuasiakkaita. Eriksson onkin houkutellut heistä monet käyttämään myös Juhlapesua. ”Tämä on hyvin pitkälle myyntityötä ja asiakaspalvelua – niiden pitää toimia. Tekninen puoli on simppeliä, siitä pääsee nopeasti kärrylle.

Olen täällä paikalla melkein päivittäin ainakin käymässä. Juttelen asiakkaiden kanssa ja kyselen palautetta.” Eriksson onkin Lohjalaisille jo tuttu kasvo. ”Miehittämätön asema ei tarkoita kasvotonta asemaa”, hän huomauttaa. Petri on myös käyttänyt suoramyyntiä apunaan. Yritysasiakkaina Petrillä on mm. Posti ja RAY.

Lohjan Juhlapesu sijaitsee Tynninharjulla osoitteessa Holmankuja 2.