CASE HAKONEN SOLUTIONS: ”VÅRA BILAR ÄR FÖRETAGETS VISITKORT”

 

Hakonen Solutions har med hjälp av Juhlapesu automatiserat tvättprocessen för sina paket- och personbilar. Rena bilar är en del av den positiva företagskommunikationen.

 

Hakonen är ett finskt familjeföretag i femte generation som fokuseras till en serviceinriktad logistik. Som kunder finns såväl hemmen som företag, omsättningen ca 18 miljoner euro i året.

 

Transportchef Calle Lind har på sitt ansvar ett växlande antal last-, paket- och personbilar. Hakonen har varit en Juhlapesu-kund sedan 2015. ”Våra bilar är företagets visitkort och skall därför hållas rena”.

 

Lind blev bekant med Juhlapesu via en bekant som rekommenderade tjänsten. Juhlapesu är lätt att använda och finns nära. Man behöver vanligen inte köa. ”Ett bra sätt att börja och sluta veckan är att köra bilen till Juhlapesu. Det viktigaste med Juhlapesu är klart för Lind: ”Det är lättheten, absolut. Du kör till tvätten och där är det. Vi har samma tvättprogram för alla bilar.”

 

Alla Hakonens bilar har en färdigt programmerad tvätt och ingen applikation behövs. Bilens registerplåt identifieras vid dörren och tvättprogrammet startar automatiskt då bilen körs in i tvätten. Lind råder alla företag att tvätta sina bilar oftare, de berättar om företagets kutym.