PETRI ERIKSSON ÄR BEKANT ANSIKTE I LOJO

 

Petri Eriksson startade en egen Juhlapesu i Lojo Tynninharju för drygt ett och ett halvt år sedan. ”Man skall vara social till naturen. Detta är ingen teknikgren.”

 

Juhlapesu i Lojo har ett bra läge,  i närheten finns Citymarket, sjukhus och flera stora bostadsområden. ”Vi har kunder som kommer längre vägar och användningstakten är jämn och bra. Under några timmar mitt i natten är det lugnare. Vid fem tiden på morgonen kommer de första till tvätt. Kring åtta på kvällen är det alltid mera bråttom då folk med nattavtal kommer till tvätt.” Kunder finns verkligen av alla de slag – alla åldrar, både företagsbilar och privata.

 

Eriksson hade en omfattande karriär på restaurangbranschen bakom sig, bl.a. på Restel och Shell innan han blev Juhlapesu-företagare. Biltvättservicen på området hade tydligt försämrats och även Shell måste ge upp sin verksamhet i och med att dess miljötillstånd hade upphört. Det fanns behov för biltvättsservicen. Eriksson hade under en längre tid fört diskussioner med Prowash om möjligheten att bli Juhlapesu-företagare tills en lämplig tomt gjorde det möjligt att sätta i gång och förverkliga denna tanke.

 

”Det växte tät skog på tomten. Den var stadens hyrestomt och staden hade planerat den för bränsledistribution.” Eriksson byggde själv tvättanläggningen på tomten samt anställde en underhyresgäst för bränsledistribution. De som tankar är potentiella kunder för biltvätt. Eriksson har därför lockat många av dem att använda Juhlapesus service. ”Detta är huvudsakligen försäljningsarbete och kundservice – dessa två måste fungera. Tekniken är enkel, det lär man sig fort.

 

Jag är på plats dagligen även om bara en kort stund. Jag pratar med kunder och ber om feedback.” Eriksson är ett bekant ansikte för lojoborna. ”En obemannad station betyder inte en station utan ansikte”, säger han. Petri utnyttjar även direktförsäljning. Som företagskunder har Petri bl.a. Posten och RAY.

 

Lojo Juhlapesu ligger på Tynninharju, adressen Holmankuja 2.